Nu kör vi! Detta blogginlägg innehåller förutom nyheter, tre tekniker för stresshantering och själv reglering och sen information om tre olika utbildningar: NLP PRACTITIONER och MENTAL COACH, samt en riktig färsk nyhet; – PAR och RELATIONS weekendkurs på Svartå Slott där du och din partner, kollega eller annan person som du bryr dig mycket om, kan bli ett riktigt Dream team!

Det har gått en tid sen jag skrivit blogg, och det har kanske varit tyst om mig, men det betyder inte att saker stått stilla, snarare tvärtom. Enormt mycket har hänt bara denna höst, speciellt inom mitt yrke som föreläsare, utbildare och coach. Resten av året är redan fullbokat och i dagsläget har jag mellan 1–2 månaders väntetid. Mitt arbete har därför delvis överbelastats, så stort tack på förhand, för att du är ute i tid med vårens förfrågningar!

Kriget i Ukraina, Coronan och flera andra saker har gjort att människor är både mer oroliga, osäkra och lite vilsna. Man stressar kanske upp sig för färre saker är förut och behovet av säkerhet och trygghet kan tyckas ligga ganska långt på efterkälken.

Som lands ansvarig i Finland för Medveten Andning, så vet jag att andningen är en mycket underskattad resurs, men som tvärtom finns i oss alla och som till på köpet är helt gratis!

Här följer tre tips på hur du ganska snabbt kan själv reglera dig:

  • Tänk att syre och koldioxidflödet är lika viktigt och skall vara rytmiskt. Det är vetenskapligt bevisat att 3–4 andetag sänker din stressnivå omedelbart. Räkna till fyra på inandning och ut till fyra på utandning. Du kan också gå/jogga fyra steg på inandning och fyra på utandning om du tränar eller motionerar, eller så kan sexton steg bli en perfekt mikropaus! Obs. En optimal andning sker alltid genom näsan, både på in- och utandning. (I min webbshop finns den populära ”relaxatorn” – ”Andningens/diafragmans eget gym” och sen förstås ”sleeptape” som är otroligt effektivt för en kvalitativ sömn och avslappning).
  • Använd din kroppshållning, rörelser, gester och position för att lugna ner dig. Vi människor är holistiska och när du gör rörelser in slow-motion eller har en avslappnad kroppshållning så berättar du indirekt till din kropp och ditt undermedvetna att allt är okej och att du kan vara fullt lugn och ha tillit. (I intervjun nedan berättar jag mer om just detta och hur snabba resultat det faktiskt kan ge och hur fascinerande bara detta faktiskt kan vara.
  • Ladda gärna ner gåvan som finns på framsidan på min hemsida: jeanette.fi. Du får en gratis ljudfil som stärker både ditt självförtroende och din självkänsla simultant.

 

 

Här följer tre andra saker som stått mig nära hjärtat i höst:

 

 

1. I september Jag fick förfrågan om att vara lördag gäst i YLE Vega. Bekanta dig gärna med min story. Då får också reda på hur min erfarenhet som räddningsdykare har hjälpt mig i coaching yrket och i samarbetet med andra människor! Jag avslöjar även ett annat stort, nytt och häftigt projekt som är på gång i mitt liv. Här är direkt länk: https://arenan.yle.fi/poddar/1-62959098

 

2. En liten tid före det hade jag möjlighet att vara med i Premium Lifestyle Club för en länge intervju om mig och hur jag ser på hälsa, välmående och optimal prestationsförmåga/tillstånd. Så intressant för det. Tacksam. Här är länken om du vill lyssna! 

https://us06web.zoom.us/j/88480278949?pwd=Wi9nSkFJRHZTRnhCSGkwN2F6Tis3Zz09

 

 

3. En tredje sak som ligger mig nära hjärtat är på det personliga planet, och som jag känner mycket tacksam och glädje över, är att min kusin Ralf Sirén kommit hem från kriget i Ukraina dit han for i februari.
Han kom hem till Finland i augusti och mår helt bra trots omständigheterna. Jag beundrar inte bara hans mod, men fram för allt hans förmåga att ta beslut, och att göra rätt för sig och att hjälpa och bidra till människor som har det svårt. Du kan läsa om Ralf i olika tidningar, både finska och finlandssvenska. Här är länken till MTV 3, ”Viiden Jälkeen” samt YLE 1 från idag 16.10. Motto: ”This too shall pass”….

Här är länkarna:

https://arenan.yle.fi/1-62506277

 

Nu till lite andra nyheter!

 

Min 15: onde NLP-PRACTITIONER har kört igång med buller och bång i södra Finland.

NLP – Neuro Lingvistisk Programmering handlar om hur du kan styra dina beteenden och omvandla dåliga vanor till mer konstruktiva och positiva. NLP är enligt mig den bästa och mest effektiva samlingen av verktyg för din personliga utveckling. Den innehåller tekniker, mycket konkreta verktyg och deltagarna får både insikter och genombrott under den resan som de gör under en utbildning med mig. I vår startar Mastern i Raseborg och också en practitioner kurs i Österbotten igen.

Du får verktyg för att förändra dina s.k.. ”valda sanningar” och begränsade föreställningar, samt dina tankemönster och perspektiv. Du får även metoder för att kommunicera effektivt och för att hantera både relationen till dig själv och andra. Vidare erhåller du tekniker för att ta bort trauman, fobier, neutralisera negativa förankringar, rädslor och posttraumatisk stress. Kort och gott sagt får du en verktygslåda för livet där du lär dig hantera så gott som varje utmaning du möter med ett mycket mer dynamiskt ”mindset” än tidigare. I NLP:s verktygslåda finns också redskap för kreativitet, mål och målstyrning. Du lär känna dig själv bakom alla kulisser, du hittar de rätta riktlinjerna, drivkrafterna och värderingarna för just ditt liv. Du hittar tillbaka till dig själv och det är en enorm frihetskänsla. Inuti kommer du att känna dig starkare, mer harmonisk, och livskraftig.

Ta gärna kontakt med mig om du vill ha tilläggsinformation om utbildningarna som startar i vår!

 

 

Andra utbildningar på kommande är vår populära Coach utbildning och en Par- och relations weekend kurs! Nedan ser du mer info om den:

 

BLI MENTAL COACH!

 

NY GRUPP STARTAR VÅR POPULÄRA ONLINE COACH-UTBILDNING DEN 31.10! – ÄNNU NÅGRA PLATSER KVAR!

 

Vill du bli mental coach och förverkliga dina drömmar om en ny karriär? Eller vill du kunna använda coachens verktyg på din nuvarande arbetsplats?

Coachning branschen är på̊ enorm tillväxt och efterfrågan ökar hela tiden! Näst intill IT branschen växer den mest, och studier förespår att den kommer att slå̊ igenom precis som smartphones gjorde för ca. 15 är sen!

Det finns definitivt en ljusnade framtid för alla goda coacher! Vi har redan utbildat flera hundra deltagare sen Coronapandemin tog fart. Flera av våra deltagare har fått jobb antingen hel eller deltid som coach och andra har fått fortsätta på nuvarande arbetsplats, men med coachande uppgifter. Några har till och med fått möjligheten att arbeta med ledarskap internationellt och andra har fått kunder inom NHL. Hur coolt är inte det? 😀

I slutet av vår utbildning får du nämligen en riktig kund från vårt nätverk som du kan testa och praktisera dina kunskaper med. Vi kan alltså säkerställa att du kommer in i yrket direkt.

Så varmt välkommen du med att hoppa på̊ kärran tillsammans med oss den 31.10! För frågor, intresseanmälan och mer information:
maila [email protected].Vårt populära utbildningsprogram till mental coach som har fått utmärkt feedback av deltagarna startar igen online den 31 oktober. Utbildningen tar ett år.

Vår utbildning är helt online därför spelar det ingen roll var du bor.

 

 

Vi träffas varje måndag och behandlar en utbildningsmodul som du har sett på förhand. Sammanlagt omfattar utbildningen 22 moduler. Om du vill kan du starta och börja studera också tidigare än den 31 oktober. Du får tillgång till hela utbildningens plattform där du hittar alla moduler i form av högkvalitativa videor genast när du har betalt din kursavgift.

Exempel på några av våra totalt 22 utbildningsmoduler:

Stressmanagement

Hur påverkas vi av självförtroendet och hur kan vi träna det

Motivation – vision – mål: Vägen till framgång

Krishantering inkl. debriefing

Ledarskaps coaching (företagare, kommuner, idrott)

Det detaljerade programmet och upplägget får du efter du har anmält dig.

Förverkliga din dröm! Utbilda dig till mental coach för att kunna börja med en egen coaching verksamhet på toppnivå eller för din egen personliga utvecklings skull (självmedvetenhet och lära dig hur andra fungerar i olika livssituationer).

Utbildningens fokus ligger till en början på att utveckla din självmedvetenhet i syfte för att kunna bli en toppcoach. Efter de första modulerna lär du dig de bästa verktygen som finns för att kunna coacha individer och grupper till världsklass prestationer och hur du kan etablera en egen verksamhet i branschen.

Den här utbildningen bygger på vår totalt över 45 års erfarenhet inom coaching och mental träning som hittills har resulterat i över 20 VM guldmedaljer och otaliga uppdrag bland globala företag. Tillsammans pratar vi 7 olika språk flytande och vi jobbar regelbundet på svenska, finska, engelska, franska och tyska.

Varför skall jag anmäla mig till den här utbildningen?

Det är en unik utbildning till mental coach som riktar sig till alla som vill börja arbeta som coach, utveckla sitt ledarskap eller som vill satsa på sin personliga utveckling och förstå sig själv och andra bättre. 

I utbildningen ingår ett slutarbete där du coachar en person, ett företag eller en organisation på riktigt (alltså ingen övningsklient). Du integrerar all din kunskap direkt i ett praktiskt case. Du får därmed en referens som gör steget in i coachning. verksamheten mycket enklare. Flera av våra deltagare har fått uppdrag resp. anställning av företaget som de har gjort sitt slutarbete för.

Coaching är den näst snabbast växande bransch i världen. Efterfrågan för bra coacher är stor. Men du behöver de bästa verktyg, skills och know-how för att kunna klara dig i toppen. Vi kan lära dig allt detta! 

Behövs det verkligen mentala coacher?

Vi vet att det behövs bra coacher. Vi konfronteras dagligen med efterfrågan.

Samhället utvecklas ständigt. Ännu för inte så länge sedan fanns det inga kylskåp, inga tv, inget internet, ingen Google eller Instagram. Instagram finns först sen några få år och används redan av över en miljard människor. Experter räknar med en liknande trend inom coaching branschen.

 

Vem är vi?

Jeanette Szymanski jobbar som Performance Coach. Hon är utbildad till NLP-Master Trainer, Mental Tränare, andningsinstruktör och har studerat psykologi vid Åbo Universitet.
Jeanette är en mycket omtyckt utbildare och föreläsare, som har sin bas i Österbottens ”idrottsmekka” Vörå. Hon jobbar sen 15 år tillbaka med allt från företagsledare, toppidrottare, till TV-programledare och politiker. Hon har hjälpt tusentals människor att nå deras personliga genombrott.

Christoph Treier är mental coach, föreläsare och utbildare från Schweiz. Med en unik förmåga att få varje individ att prestera på sin toppnivå, har Christoph blivit en av de mest efterfrågade föreläsarna och främsta coacherna i hela Europa.

Vad mer ingår i kursen? Ta kontakt så berättar jag mer!

 

 

NYHET – RELATIONS OCH PARFÖRHÅLLANDE KURS PÅ SVARTÅ SLOTT DEN 18-20.11.

Våra relationer är ett av det viktigaste i våra liv. Dessa utgör en grundpelare. Kvaliteten på våra relationer är kvaliteten på våra liv.

Tillsammans med min kollega Christoph Treier håller jag en mini-kurs över en helg för dig som vill skapa ett Dream team. Antingen tillsammans med din livspartner, kollega eller annan viktig person i ditt liv. Du lär se både dig själv och den andra ur ett nytt perspektiv och helgen blir både tankeväckande och insiktsfull. Även här fås redskap för relationer och kommunikation.

På lördag kväll ingår ett spännande överrasknings program och på söndagen en kraftfull metod som ”kallas bron.” Kanske får du även stöta på några spöken från slottet.

 

 

 

Tills dess önskar jag dig en skön och harmonisk fortsättning på hösten! Så hoppas jag att vi ses på någon av mina föreläsningar, workshops eller utbildningar.

Eller varför inte under en one-to-one coaching? 🙂

Hälsningar: Jeanette