Årets NLP-Practitioners blev certifierade lite senare än tänkt i år p.g.a Corona lägets framfart. Deltagarna kom från Österbotten och även ända från Helsingfors, Åland och Ekenäs. Intressant med ett utspritt gäng!

 

Har du hört talas om NLP? Det kan vara precis det som du behöver om du har svarat med ”Ja” på frågan i rubriken.

Vad är NLP?

NLP som så krångligt låter, står för Neuro Lingvistisk Programmering. Enkelt sagt är det dina tankar, dina känslor, rektioner, beteenden och handlingar hänger ihop, och hur dessa styrs och påverkas av varandra och de hänger ihop med oss själva och vårt liv.

Det som är intressant är hur vi kan med olika verktyg ändra en av dessa så att du får ett mer betjänande eller optimalt resultat, oavsett om det handlar om arbetslivet eller privatlivet.

För vem?

Vi mår mycket bättre när vår unikhet tillika med våra naturliga talanger får möjlighet att nå sin fulla potential. För det gör i sin tur att vi kan bidra och hjälpa andra mycket effektivare och bättre. Så oavsett om du är i en position eller yrke där du redan hjälper andra, eller inte, så når du ut till din omgivning och till de relationer du har runt omkring dig på ett helt annat sätt med hjälp av verktygen i denna metod.

Utbildning, kurser eller coachningar är därför till för ALLA, oavsett vad du varit med om eller var du befinner dig i ditt liv just nu. Flera går den för sin egen skull eller om de har ett yrke eller liv där de hjälper andra.

Hur går vi tillväga?

Det är specifika verktyg med speciella tekniker som det handlar om. Dessa lärs ut av en certifierad NLP Tränare som har licens för det.
Vi lär först teorin och gör sen genast vidare till olika praktiska övningar och tekniker som gör att du slipper vidare direkt. Metoden och inlärningen är därför mycket konstruktiv och effektiv. Den lärs ut på ett underhållande och trevligt sätt via ett flertal olika vis, som gör att dagarna känns både lätta och lärorika på samma gång, ”är kursdagen redan slut?” Är förvånade kommentarer jag ofta får.

Här är direkt likarna till nybörjarkursen NLP-Practitioner i Österbotten 2020-2021. Denna höst börjar även samma kurs igen i södra Finland. Du kan även gå en fortsättningskurs och komma vidare till NLP Master!

Här är länken till Norrvallas kurser (Practitioner + Master):

https://www.folkhalsan.fi/vuxna/utbildningar/nlp

Här är länken till Practitionern i Ekenäs som går på Livstilskällan:

http://www.livsstilskallan.fi/kurser/nlp-practitioner-utveckla-dig-sjaelv-och-hjaelp-andra

Här är länken till NLP-Practitioner i Jakobstad på Arbis:

https://arbis.jakobstad.fi/kurser/visa/4063-610115-nlp-practitioner-host-and-var

 

Här är några av alla de referenser och rekommendationer som jag fått angående kurserna:

”Har genom hela denna NLP process hittills, hittat en inre frid som jag njuter stort av. Jag känner att jag har båda fötterna på jorden och även om det blåser i kring mig så berörs jag inte av det. Jag har bra lärt mig skilja på mina känslor och andras känslor. Jag har slutat ta en massa problem över saker och ting.”

Tove Sjöberg, Riskhanterings chef på Raseborgs Andelsbank, tel. 044-o206695

 

”Efter en lång tid av sjukdom, med flera bakslag och operationer befann jag mig på ett ställe i livet där allt kändes osäkert och jag visste inte hur jag skulle våga eller orka gå vidare med cancerspöket ständigt flåsandes i nacken, jag hade dåligt självförtroende och det kändes som att livet helt hade stagnerat.
Då fick jag ett tips om att studera NLP med Jeanette, jag kollade upp det och gav det en chans. Att gå på NLP-kurs med Jeanette har gett mig så mycket. Jag har lärt mig massor om mig själv och andra, fått många kloka insikter om hur och varför jag reagerar som jag gör.
Med hjälp av NLP-verktygen jag fått på kursen så har jag kunnat förverkliga många drömmar och jag har släppt många negativa tankebanor. Det häftigaste när jag ser i backspegeln på denna resa är alla positiva förändringar som NLP kunskapen lett fram till, och det faktum att det är JAG som åstadkommit denna förändring genom att jobba med mig själv och mitt sätt att tänka!”

Jennifer Hägen, Försäljare och projektassistent, [email protected]

 

”NLP Practitioner med Jeanette ger verkligen vad den lovar i kursbeskrivningen. Jag har lärt mig fantastiska saker om mig själv och om kommunikation med andra samt om vad som motiverar mig och får mig att blomstra.
Jeanette utmanar och pushar på och får mig att utvecklas i en trygg miljö. Kursen har gett mig konkreta verktyg som jag kan använda varje dag för att bli mitt bästa jag.”

Ramona Lindberg, Försäljningschef, tel 044 504575

 

”Jeanette är en inspirerande coach och kursledare och jag rekommenderar henne varmt. Hennes coachningar är av världsklass och hjälper dig som individ eller team vid alla typer av utmaningar. Jag har både gått NLP practitionern och NLP mastern med Jeanette. Och rekommenderar dessa kurser ifall du vill få ordning på ditt eget liv eller vill lära dig att coacha andra.”

Tobias Björkskog, Projektledare och entreprenör, tel. 041-700 4227

 

”Jeanette är otroligt kunnig. Ett proffs på att eliminera personliga begränsningar, istället hittar hon de individuella styrkor och resurser vi redan omedvetet har i oss. Har du möjlighet att gå NLP utbildning med Jeanette -Gör det!!!”

Maria Snabb, egen företagare på Livstilskällan i Ekenäs tel. 040-58751 51

 

”Efter att ha deltagit i NLP Practitioner och Master kurserna med Jeanette, kan jag se en tydlig utveckling inom alla områden av mitt liv. Med både teoretiska och praktiska verktyg, har jag byggt en stadig grund för fortsatt utveckling mot att uppnå mina mål och drömmar. Genom att lära mig tekniker hur jag på ett säkert sätt kan utmana mina egna rädslor och föreställningar, har jag bättre kunnat förstå och kommunicera med andra. Jeanette skapar både en trygg och rolig miljö för inlärning på sina kurser, jag ser henne som en mycket kompetent och erfaren NLP-Trainer. Det kan vara det viktigaste beslutet jag kommer att ta i i mitt liv, att satsa på min personliga-utveckling. Att lära mig hur jag både kan hjälpa mig själv och andra, och på så vis göra världen lite bättre varje dag.”

Musiker, tel. 050-492 7385

 

”Det har varit ett tufft år, men också så lärorikt. Mitt liv har ändrats så mycket det sista året tack vare din kurs. Jeanette, jag är så tacksam att jag fick träffa dig. Du gör verkligen skillnad i människors liv. Tack för att du finns!”

Litza Moschos, Coach och anställd på Nordic Lights tel. 040-0395429

 

”Bästa fortbildningarna jag nånsin gått! ”

Christoph Treier, Mental Tränare och idrotts psykologisk rådgivare tel. 040-5812978